Alla inlägg den 31 maj 2019

Av Kent Livendahl - 31 maj 2019 11:22

Musiklinjen på Birka folkhögskola i Ås, kallade till konsert i kyrkan; den 28e maj 2019.

Den stora, vackra kyrkan blev inte riktigt fylld av åhörare, men många kom och lyssnade och jublade åt de duktiga elevernas framträdande. En och annan lärare i sina respektive ämnen deltog naturligtvis också. Annars var programmet upplagt så att när en grupp eller elev hade framträtt med sitt presenterade de, hon eller han, den som kom efter! Smart, och konserten blev på så sätt även tidseffektiv samtidigt som många elever fick plats i konserten!

Många genrer visades upp, jazz, klassiskt, cafémusik, folkmusik. Folkmusikgruppen hade två lärare med i sitt framträdande, Kjell-Erik Eriksson och Jens Comén. Båda är välkända musiker från Hoven Droven. Gruppen framförde två stycken varav det ena var komponerad av Jens Comén. Med blås, fioler och en glad trumslagare fick folkmusikgruppen publiken i extas.

Efter en välkomsthälsning så inleddes evenemanget med en blandad kör som fyllde kyrkan med skön stämsång. Samma kör avslutade konserten, och berörde alla i kyrkbänkarna. Publiken hyllade alla, med stående ovationer, som deltagit och arrangerat konserten.

Alla gick därifrån glada och nöjda, och ville man kunde man swisha en valfri slant till värmestugan som kyrkan, Östersunds församling, sköter om åt de behövande.


Text och foto Kent Livendahl


      

Ovido - Quiz & Flashcards