Direktlänk till inlägg 2 mars 2020

Hallenbygdens Röda Korskrets, Årsmöte 2020

Av Kent Livendahl - 2 mars 2020 14:47

Hallenbygdens Röda Korskrets, Årsmöte 2020

Lördagen den 29 februari kl 15.00 var alla, som ville, inbjudna till stämman som hölls på Kupan på Allhuset. För att locka lite extra skulle det bjudas på kaffe/te/saft och semla. Mellan 12 och 15 var Kupan öppen som vanligt för den som ville göra affärer.Kretsens ordförande, Kristina Sunding hälsade alla välkomna och redogjorde för hur stämman skulle gå till.

 

Kristina Sunding hade ett fasligt sjå med att servera semlor 



Information om vad som är på gång i framtiden fick vi av Kristina Sunding och Ulla Granlöv. Centralt har man i Röda Korset bestämt att det bara ska finnas en krets i varje kommun, alltså bara en i Åre kommun. Vad händer då med kupan i Järpen? Här i Hallenbygdens RK-krets kommer ingenting att förändras utan denna krets blev uppmanad att fortsätta precis som tidigare av de som har bestämt förändringen. Här jobbar alla medlemmar och styrelsen ideellt och riskerar inte att gå i konkurs som risken är för andra kretsar som lejer hjälp till allt möjligt. Alltså: Hallenbygdens RK-krets tar det lugnt och får pö om pö anpassa sig till de beslutade förändringarna. Dessutom ska detta vara genomfört först år 2023.

 

Tillbaka till årsmötesförhandlingarna
En punkt på dagordningen är  valen. Det vill säga, eventuella val då de som är i tur att avgå kanske har sagt ifrån sig omval, men det var ingen som ville avgå. Så valberedningen hade ett lätt jobb då det blev omval på samtliga. Valberedningen med Kerstin Hjalmarsson, sammankallande, och Saga Nordqvist hade ett lätt jobb. Även valberedningen, som årsmötet väljer, blev omvald. Bokslutet och revisionsberättelsen blev uppläst av Kerstin Hjalmarsson, revisor. Styrelsen blev beviljad ansvarsfrihet för 2019.

 

Verksametsberättelse
Styrelsen
har haft fyra protokollförda sammanträden samt ett årsmöte. Årsmötet 2019 hölls på Kupan lördagen den 28 februari. Även då blev det kaffe och semla.  
Kretskampen
I oktober gick årets kretskamp av stapeln och Hallenbygdens krets placerade sig som 2:a i konkurrens med 8 andra kretsar från hela landet! Temat detta år var  ”Tillsammans i kris” som vi försökte symbolisera med ett lämpligt foto. Det blev en trevlig kväll som avslutades med fika.


 

Ewy Dahl uppvaktades  med godis som tack för att hon alltid ställer upp och jobbar i Kupan



Kupan
Ewy Dahl och Maj-Britt Andersson har varit ansvariga för verksamheten där. Under höst och vinter har man haft öppet tre dagar i veckan och under sommaren två dagar i veckan  samt sista lördagen varje månad.
Försäljningen har inbringat ca 19.700 kr, varav sommaren drog in 1790 kr. 58 kassar såldes, vilka vi har sytt av inkomna tyger. Flera av de som jobbar på Kupan syr kassar och stickar raggsockar. All verksamhet är ideell!

Onsdagsbadet har varit igång med ungefär 10 deltagare varje gång. Ledaren Viktoria Wallin vill gärna att det ska vara 10 st anmälda till detta. Några av bygdens damer ansvarar att det finns fika på bordet.

Statistik på gåvor:  Kretsen har skänkt       5.000 kr till Mocambique
                                                  


               5.950 kr till Nationell beredskap
                                                  


               5.000 kr till Klimatkrisens ansikte
                                                  


               5.440 kr till Världens Barn

RK:s minnesfond: 200 kr har kommit in under året

Dessa aktiviteter redovisar Hallenbygdens Rödakorskrets:

Vårinsamling på KarlOrsBua den 10 och 11 maj då man bjöd på fika och skramlade med bössor och sålde lotter.

Medlemsträff på församlingshemmet den 10 november med brödbingo med Roland som duktig utropare, där man kunde vinna det som medlemmarna hade bakat och skänkt till bingopriser!
En uppskattad kväll med besökare i olika åldrar!

Äldrecenter i Hallen, Mötesplats Bjurgården. Saga Nordqvist är ansvarig från Röda Korset.

 

Ordförande Kristina Sunding tackade alla för allt arbete och stöd under året och sa

”hoppas på att ett lika aktivt intresse visas kretsen under 2020!”

Som avslutning fick vi, som utlovat, kaffe och semla.

 

 

Ordförande Kristina Sunding och sekreterare Ulla Granlöv

 

 

 
Siv Risberg Borg och Saga Nordqvist

 

 

 
Många kom till mötet! Semlorna som kretsen bjöd på var goda!

 

Text & Foto Kent Livendahl

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kent Livendahl - 19 juni 2020 16:19

Kanske varmaste midsommaren mannaminne? Då gjorde Elisabet och jag en utflykt till Hara brygga, ett underbart ställe för sol och bad vid Storsjön.   Fika billigt och gott visste vi att man kan göra där, vi har varit där förut. En extra krydda som...

Av Kent Livendahl - 13 juni 2020 09:48


    Britt Jakobsson recenserar   Alla som hyllar Darwin och evolutionen, hur kan ni tro att den västerländska människan är slutmålet och ha högmodet att kalla oss homo sapiens, den visa människan? Troligare är att utvecklingen går mot högre in...

Av Kent Livendahl - 8 april 2020 16:48


  Detta är skribentens katt som ofta vill sitta i Britts knä, och är en hejare att hålla huset rent från råttor och andra gnagare!    … diktade Werner Aspenström. Ja, de håller på för fullt men problemen är svårlösta. Kan en stark k...

Av Kent Livendahl - 5 april 2020 14:09

    Kenta med sin exra påse på vänster ben     Låter inte helt kul, eller hur. Med en mycket värkande, infekterad och svullen njure skjutsade hustrun in mig till lasarettet med stigande feber och sänka. Tyvärr är inte min vänstra njure ...

Av Kent Livendahl - 31 mars 2020 16:46

I det senaste numret av Bygdebladet (som enligt HBIS styrelse skulle bli så bra) får vi veta att det också ska läggas ner i juni 2020.(Detta förstod flera av oss arbetare direkt, men fick veta att vi inte förstod föreningens bästa) Enligt min mening ...

Ovido - Quiz & Flashcards