Alla inlägg den 26 juli 2019

Av Kent Livendahl - 26 juli 2019 21:04

Här är en som både vill läsa, skriva och uppmuntra mig att fortsätta skriva. Vilket jag gör nu. Skrivandet i min blogg Varsting har annars legat nere ett par dagar. Skönt att göra annat ibland och inte vara tvungen att gå på Glamusiken som är i full gång nu. Innan jag slutade på lokaltidningen ”måste” jag gå på alla evenemang och lägga ut på webben och skriva till Magasinet, som nu är  nedlagt.


”Kommentera gärna...”, läser det några gånger & tänker... Hur ska jag kunna kommentera för att det ska uppfattas på det sätt som jag vill förmedla... Men så slår det mig, klart jag ska kommentera första känslan som kom när jag läste inlägget!

Som jag sagt förut, för mig & många i Hallenbygden är dina inlägg otroligt värdefulla. Dina besök på olika platser & tillställningar gör oss mer nyfiken på att själva göra ett besök där du varit.

Fortsätt dela med dig Kent Livendahl, såna som du behövs
Text AnnaKarin Montemsilva

 

Glamusiken ja, den pågår ytterligare ett par dagar. Jag har haft annat för mig, konserter på Ovikenveckan, och åkt runt på sommarcaféer och berättat hur det var. Ska kanske gå på lördagskonserten.


Igår prioriterade vi att svalka oss i Storsjön och sedan äta middag i Mattmar på Stenhammarn. Efter det hade jag ett trevligt uppdrag att fota hela klanen Engblom nere vid deras privata hamn med Storsjön som bakgrund. Mycket trevligt!

Elisabet gick samtidigt på invigningen av Glamusiken som traditionsenligt hölls i Hallens kyrka.
Rapport från henne: Trevligt, särskilt Janne Hemmingsson med Angelika på nyckelharpa och stipendiaten. En sjuttonåring som spelade dragspel hur bra  som helst.



Janne Hemmingsson med sin spelkompis Angelika på nyckelharpa gjorde succé.

 



Här är Glamusikalliansens stipendiat 2019. Elias Persson heter han, sjutton år är han och spelar dragspel
som ett proffs. 
Här intervjuad av Åke Bengtzon.

 



Offerdals spelmanslag

 


På  Stenhammarens restaurangbord  låg ett infoblad. Det skriver jag av. Bladet som talar om vad som finns i Mattmarveckans och bygdegårdsföreningens  planer inför framtiden.


Maten som vi åt på Stenhammarens restaurang. Elisabet åt Landöröding...

 


... och jag Biff Stroganoff

 

Rubriken: Visst vill vi ha dansbanan tillbaka?
Säg Stenhammarn och många får ett lyriskt leende på läpparna.
Här har flera generationer dansat, köpt lotter i tombolan, ätit varm korv och kanske vänslats lite eller deltagit i andra evenemang som anordnats.

De senaste åren har bygdegården fått en välförtjänt uppfräschning, både invändigt och utvändigt.
Våra musikcaféer, konserter och teaterföreställningar har dragit mycket folk och är mycket uppskattade. Det känns som om Stenhammarn fåt nytt liv!!

Med en ny dansbana känner vi att möjligheten skulle öka ännu mer att arrangera fler tillställningar, även under sommaren. Vad sägs om danskvällar på Stenhammarn igen? Konserter, auktioner, quizkvällar….aktiviteter för barn och ungdomar. Vi har må 771nga idéer och är även öppna för förslag.

Med det fantastiskt generösa bidraget från Bengt Bengtsson, andra gåvor och försäkringspengar är vi ekonomiskt en bit på väg. Vill du lämna en gåva för återuppbyggandet av dansbanan? Vi tar tacksamt emot bidrag på bg 771-2524 eller swischa till 1233502994 märk ”dansbanan” VARMT TACK.


Vi var idag på Hallgården som lockade med att ha både loppis och marknad. Tyvärr var det inte så välbesökt vilket torde bero på värmeböljan? Tog några bilder på utställarna.



Bad-ankan med två yngre medhjälpare

 


Birgitta Andersson säljer och Elisabet Livendahl köper

 


Eva Svedin

 



Här är en försäljare från Brunflo. Hon skrev så ordentligt namn och vad som skulle stå vid hennes bild.
Tyvärr är inte jag lika ordentlig utan lyckades drulla bort hennes lapp

 


Gunnel Lundholm

 


Siv Risberg Borg

 


 

Stina Glad. Loppis i Hallen inte så välbesökt, men jag fick sälja bra ändå, säger hon 

 



Här är kvinnan, Maggie Nakkazi, som gör så vackra saker  

 



Marie Jacobsson jobbade på Ifvarsgården när vi var där

 

 

Text & Foto Kent Livendahl
Foto från Hallens kyrka Elisabet Livendahl 

Ovido - Quiz & Flashcards