Alla inlägg den 21 juli 2019

Av Kent Livendahl - 21 juli 2019 14:07

Denna tid på året finns det många arrangemang som vi vill besöka. Juli är månaden då många hemvändare och turister besöker oss och ska ha nåt trevligt att göra. Ett trevligt arrangemang var Teknik- och nostalgidagen  i Arvesund.

Den dagen lockar många besökare från när och fjärran. Muséet, all teknik, vattenlek och i år ett piratäventyr för barnen. Dessutom för en billig penning kunde man få en åktur med Ångaren Östersund. På hamncaféet fanns det möjligheter att fika.


Vi, delar av familjen Livendahl och Ivarsson gjorde ett besök. Barnen Astrid och Elsa trivdes, käkade hamburgare, lekte med piraterna, vattenleken och gick på muséet två gånger. Dessutom åkte de med Ångaren Östersund.


En iordningställd campingplats lockar alltfler campare till området. Det finns även rum att hyra på pensionatet. Det sägs att detta kan rädda den ideella föreningen ekonomiskt! I synnerhet nu, när Ingemar Eriksson är satt att sköta detta. Ingemar har varit i styrelsen en lång tid.   


Själv stannade jag på land men fikade på Hamncaféet. Åt också en hamburgare inhandlad på hamburgergrillen. Efter hamburgermåltiden  började Astrids och Elsas far, Per Ivarsson och mormor Elisabet Livendahl, planera inköp av biljetter till båtturen. Barnen fick följa med gratis.


Så småningom blev det dags för avgång, vilket tillkännagavs med ångvisslan! Då blev jag ensam på kvar vid Hamncaféet som väskvakt. Dock fylldes ”mitt” bord av trevliga människor. En trevlig kvinna från Frösön, Ann-Margret med mor eller svärmor? Och en liten vovve! Efter en stunds samspråk kom vi underfund med att vi hade några gemensamma bekanta i Hallen. Hon frågade efter Gunilla på Allshoppen och Tomas Johansson i Överhallen. Tomas kände hon redan från Vallentuna. Plötsligt kom det en regnskur, en riktig häftig och snart försvann alla för att söka skydd mot regnet. Jag sprang (nåja) gick in på caféet köpte kaffe och bulle och kompletterade med en Ramlösa! Båten anlände hamn och då var det åter uppehåll och fint väder.

Några ord om Arvemuséet. De som byggde upp detta tänkte verkligen till! Barnen älskar att besöka muséum. Här får man leka med föremålen och behöver aldrig höra: Rör ej. Här kan alltså barnen leka och ha kul och samtidigt lära sig hur vardagen såg ut för barn och vuxna för länge sedan! Astrid och Elsa lekte i en båt och cyklade på varsin gnisslande trehjuling medan pappa kunde kolla på gamla traktorer, motorcyklar och mopeder. Suveränt!


På vägen bort mot vår egen bil,vid avfärden, träffade jag på Stig Jacobsson Halabacken. Han kunde stoltsera med en gammal Studebaker årsmodell 1930! Den fyller alltså 90 nästa år! Renoverad och iordninggjord till detta fina skick! Den stod och tuffade och gick medan Stig berättade.   


Så småningom måste vi lämna detta trevliga äventyr. Bestämdes att nästa hamburgare skulle intagas på 321ans kök i Hallen. Där möttes vi av ägarna, de trevliga Jeanette och Patrik Lodell.
Barnen klämde både pizza och ännu en hamburgare medan mormor och morfar lugnade ner sig med varsin grekisk sallad.


Trötta och lyckliga konstaterade vi att nu måste vi vila!

 

 

Text och Foto Kent Livendahl 

 

 

 

 

 

Astrid och Elsa, pappa Per Ivarsson och mormor Elisabet Livendahl

 

 

Hon på axeln heter Sol och är 16 år

 

 

 

 

PIRATER!

   

 

 

 

PIRATER

 

 

 

Hamburgergrillen

 

 

 

Vattenlek

 

 

Teknik

 

 

 

Ångbåten Östersund

 

 

 

Studebaker 1930

 

 

 

Studebaker

 

jeep

 

Cheva

 

 

 

Nu gick vi hem!

           

 


Ovido - Quiz & Flashcards