Direktlänk till inlägg 12 juli 2019
Vad är typiskt för en fäbodfrukost. Elisabet, min fru, visste det men hade aldrig besökt hembygdsgården som ligger granne med gamla kyrkan i Oviken, trots att hon varit till kyrkan vid flerfaldiga tillfällen!
Men jag visste inget om fäbodfrukost. Men nu under Ovikenveckan så kunde man äta en sådan varje dag hela veckan. För oss passade det idag, fredag den 12 juli, då vi efter frukosten planerade att gå på konsert i Myssjö, där Bengt-Eric Norlén tillsammans med basisten Lars Eriksson skulle underhålla. Lugn, vi var där och det skriver jag om i nästa artikel!
Det blev en matupplevelse framställd av lokala råvaror. Kornmjölsgröt med lingonsylt och smöröga, ”tjuckmjölk”, hemkärnat smör, gammaldags messmör, vit och röd getost, grynost, ärtbröd, vanligt tunnbröd och kaffe med ugnsrån! Underbart trevligt och gott!
Text och Foto Kent Livendahl
Hembygdsgården bredvid gamla kyrkan i Oviken
Trevlig och kunnig personal
Många njuter av frukosten
Trevlig och kunnig personal
Elisabet njuter av grynosten
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 |
|||
15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
|||
29 | 30 |
31 | |||||||
|